2015 nummer 6: Jubileumweekend in Lemmer

Met de slogans “Behoud(t) het Goede” van de SSRP en “150 jaar Foar de Wyn” van de Zevenwolden vierden de Vereniging en de Stichting van 19 tm 21 juni gezamenlijk hun Jubileumweekend in Lemmer. Het is natuurlijk het hele jaar feest en er gebeurt dit jaar nog van alles, maar Lemmer was zaterdag 20 juni toch even het centrum van de wereld. De aanwezigheid van de Beschermvrouwe van de SSRP, HKH Prinses Beatrix, maakte het feest compleet. En een feest werd het!

Er zijn tijdens het Jubileumweekend heel veel foto's gemaakt. Vooraf hebben we de afspraak gemaakt om de foto's van de fotografen van SSRP en De Zevenwolden 'te delen'. Daarnaast hebben een aantal deelnemers hun foto's ter beschikking gesteld. Daarom kunnen we u ook diverse fotoalbums aanbieden met opnames vanaf volgschepen, deelnemende schepen en vanaf diverse posities vanaf de kant. Aan het eind van het verslag kunt deze vinden en bekijken. Frans Stam heeft de "officiële" SSRP-film van de Reünie gemaakt.

Zaterdagmiddag werden na het Admiraalzeilen, toen alle schepen teruggekeerd waren van het water de prijzen voor Vlootschouw en Admiraalzeilen uitgereikt. Zondagmiddag na de wedstrijd werden de diverse winnaars gehuldigd. De conclusie kon toen ook worden getrokken dat het hele van te voren gemaakte plan klopte als een bus. 

De prijzen
De prijzen

Van alle onderdelen van het Jubileumweekend zijn vele foto's gemaakt. Vooraf hebben we de afspraak gemaakt om de foto's van de fotografen van SSRP en De Zevenwolden 'te delen'. Daarom kunnen we u ook diverse fotoalbums aanbieden. 

Aan het eind van het verslag van het Jubileumweekend kunt u alle uitslagen en foto's vinden en bekijken.

We zien steeds meer 'Jubel'wimpels op onze Nederlandse en ook buitenlandse wateren. Een feestelijk gezicht. Heeft u de wimpel al in top?


 

Het Vlugschrift "Uit het Stamboek - Behoud(t) het goede" 
wordt samengesteld door Gerard ten Cate.


Alle vlugschriften "Behoud(t) het Goede" zijn in de SSRP-website verzameld in "Uit het Stamboek - Behoud(t) het goede" in onze verhalenbundel "Goed" Gebundeld.
Hierin bundelen we ons maandelijkse vlugschrift "Uit het Stamboek - Behou(d)t het Goede"; de verhaaltjes over maritieme zaken uit het dagelijks leven van Dirk Huizinga en onze Stamboekbijdrages in de Spiegel der Zeilvaart.

Terug naar vorige pagina