2014 nummer 1: Zeil- en motorbootsport op de Kralingseplas in 1925

Wat er allemaal ooit is vastgelegd 

Deze foto komt voor bij de beschrijving van de tjotter “Ideaal” met plaquettenummer 79. De “Ideaal” zeilt op de achtergrond met alleen het grootzeil omhoog. Het zeilnummer is 3OF. 
De foto komt uit het tijdschrift “De Watersport” jaargang 1925, 14e jaargang nummer 2, van 28 februari. Het bijschrift bij de foto luidt: “Zeil- en motorbootsport op de Kralingseplas”. Het tijdschrift “De Watersport” is uitgegeven tussen 1912 en 1928. Het is een bron voor historisch onderzoek naar oude pleziervaartuigen.

De sfeer die uit het plaatje spreekt geeft een uitstraling van watersport op zijn best. Hier zie je motorbootjes en ronde jachten op een foto die blijkbaar dezelfde vreugde delen namelijk: varen, genieten van wind en water en feest. De foto terug te vinden in de Schepenlijst bij de uitgebreide beschrijving van de 'Ideaal'.

Tijdens het digitaliseren van het Stamboek zijn we veel dingen tegen gekomen die het bekijken waard zijn. Deze foto is er één van. We willen het graag met u delen.


 

Het Vlugschrift "Uit het Stamboek - Behoud(t) het goede" 
wordt samengesteld door Gerard ten Cate.


Alle vlugschriften in "Goed" gebundeld

Alle vlugschriften "Behoud(t) het Goede" zijn in de SSRP-website verzameld in "Uit het Stamboek - Behoud(t) het goede" in onze verhalenbundel "Goed" Gebundeld.
Hierin bundelen we ons maandelijkse vlugschrift "Uit het Stamboek - Behou(d)t het Goede"; de verhaaltjes over maritieme zaken uit het dagelijks leven van Dirk Huizinga en onze Stamboekbijdrages in de Spiegel der Zeilvaart.

Terug naar vorige pagina