Toen de overgang van hout naar ijzer doorzette, bleef de werf van de gebroeders Wytse en Jan Drijver de houtbouw trouw. Hun zonen volgden hen op en zetten hun kaarten op de jachtbouw. De fraaie schouwen die de werf maakte werden voortaan aangeboden als jachtjes. Hoewel de werf "Gebr. Drijver" uit Leeuwarden al lang geleden werd gesloten is de naam in Friesland en zeker in Leeuwarden nog steeds niet vergeten.
In 1931 gingen de neven uit elkaar. Abe bleef op de oude werf en Johannes began voor zichzelf aan de Tijnjeweg in Leeuwarden, niet ver van de oude werf. Abe Drijver kreeg vooral bekendheid door zijn prachtige Friese schouwen, waarvan hij er zeker 45 tot 50 stuks heeft gebouwd. Niet alleen voor Friese afnemers, maar ook voor Holland. Zo heeft de Watersport Vereniging Loosdrecht zeker 8 schouwen afgenomen, maar ook watersportverenigingen in Leiden en Amsterdam waren klant.
In het Jubileumboek 2012 van de Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht is een apart hoofdstuk gewijd aan de schouwen van de KWVL. Daarin staat geschreven: Voor zover kan worden nagegaan komt de werf De Nijverheid van de gebroeders Drijver uit Leeuwarden in 1930 in beeld, toen de eerste grote schouw de 'Gooliand' werd gebouwd en aan Loosdrecht werd geleverd. Toch liep de relatie met de gebroeders Drijver niet altijd even soepel: een bij hen gebouwde grote schouw, die in augustus 1933 werd opgeleverd, bleek niet te voldoen. Reden onbekend. Uit het jaarverslag van dat jaar klinkt wrevel: 'Een besluit tot opdracht voor nieuwbouw van nieuwe schouwen wordt nog niet genomen; zulks zal afhangen van de houding van de Fa. Drijver aangaande de deze week afgeleverde schouw'. De Friezen namen het casco terug en leverden in maart 1934 een nieuwe schouw - de tweede 'Gooiland'. Kennelijk was dat naar tevredenheid van het bestuur. Zusterschepen zijn de Open schouwen: 'Motketel' en 'Loosdrecht II', ook eigendom van de KWVL. Al vanaf 1913 is de Vereeniging in het bezit geweest van schouwen. In de jaren zeventig zijn deze door de toenmalige havenmeester Jan Bakker gerestaureerd en vanaf 2004 volgde een tweede restauratie van alle drie de schepen door de werf van Peter Schouten in Kortenhoef.