Dit schip heeft een plaquette van de SSRP aan boord van een eerdere inschrijving, maar staat nu "geregistreerd" in Categorie X in het Stamboek en wordt dus gekenmerkt als 'Inactief'. Schip en eigenaar zijn op dit moment NIET "actief" aangesloten bij de SSRP als Behoudsorganisatie. De huidige eigenaar is (nog) niet in onze administratie opgenomen. Deelname aan Evenementen waarbij de eis wordt gesteld, dat het schip en de eigenaar zijn aangesloten bij dezelfde Behoudsorganisatie als onderdeel van de FVEN, is vanuit de SSRP daarom NIET mogelijk.
Dit betekent dat het schip nog onderdeel is van de Aanmeldingsprocedure (her-inschrijving) of, en dat geldt voor de meeste schepen, de eigenaar heeft het schip niet her-aangemeld en betaalt dus ook geen jaarlijkse bijdrage aan de SSRP voor Inschrijving in het Stamboek. Eventueel vermelde gegevens van schip en oud-eigenaren dateren meestal uit de periode van eerdere 'actieve' Inschrijvingen en zijn waarschijnlijk niet volledig en mogelijk niet correct. Voor dit schip kan, omdat het niet aantoonbaar voldoet aan de Criteria van de SSRP, geen Meetbrief door de KNWV worden afgegeven. Vanwege de doelstelling van de SSRP om alle historie van de in het Stamboek opgenomen schepen vast te leggen, worden in de Schepenlijst wel de in het stamboekarchief beschikbare gegevens van dit ooit geregistreerde schip en summiere gegevens van de (oud-)eigenaren getoond. Heeft u informatie over dit schip of bent u eigenaar en wilt u het graag weer 'activeren'? Laat het ons weten!
Eén van de scheepstypes waar Kooijman Jachtbouw NV (Jan Kooijman) in Zwijndrecht mee is gestart, is de 8.50m versie van de Vollenhovense Bol. Het ontwerp was van J.K. Gipon. Dat het schip zo populair is onder platbodemzeilers komt doordat het in een aantal afmetingen te krijgen is, hanteerbaar zeilt en wendbaar is, bij zijn verschillende lengtes ruim van opzet is, door zijn bouwwijze in staal relatief weinig onderhoud vergt. De Vollenhovense bol is daarnaast ook in andere lengtes gebouwd.
De 'De Bol' is in 1965 te water gelaten in Zwijndrecht. De opdrachtgever wasDr. A.W. de Reijter van Steveninck uit Pijnacker, die haar bij de tewaterlating de naam 'Bolderbij' gaf. Jan Kooijman vertelt: In 1964 deed zich na de 'Welmoed' een soortgelijk geval voor. Dr. A.W. de Reijter van Steveninck uit Pijnacker zocht een grundel en besloot op mijn advies eveneens tot de bouw van een 8.50 meter bol. De casco’s werden gemaakt door jachtwerf ”Delta” (Willem van der Torre) in Brielle, waarna ze door mij in eigen beheer werden afgebouwd.