De BERETANDEN van de SSRP, juni 2024 nummer 6

19 juni 2024

Verhaal vanuit de stad van de kaas en de stroopwafels..!
Met daarin:

  1. Van de bestuurstafel;
  2. Regionale Friese Reünie (RFR);
  3. Stichting Friese Tjottervloot;
  4. Vereniging Schipperkring Rond en Platbodemjachten; 
  5. Nieuwe eigenaar gezocht;
  6. Gerard ten Cate Lid van Verdienste van KZV Oostergoo;
  7. De voorbereidingen voor Sail2025 zijn gestart;
  8. De LVBHB (Landelijke Vereniging Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig) bestaat 50 jaar.

Van de bestuurstafel

Welkom, nieuwe eigenaren bij de SSRP! Wij hopen dat u uw draai snel gevonden heeft binnen onze stichting en dat u met uw bemanning en schip deelneemt aan onze Jubileumreünie SSRP-RFR in augustus 2025 te Heeg. Wij vieren gezamenlijk op 8, 9 en 10 augustus het 70-jarig bestaan van de SSRP. Wij zijn de oudste Behoudsorganisatie van Nederland én dát gaan we vieren!


Regionale Friese Reünie (RFR)

Dit jaar in het eerste weekend van augustus organiseert de Regionale Friese Reünie (RFR) haar Reünie in en rond het Sylhûs te Heeg. De uitnodigingen zijn vandaag verzonden en deel ik hierbij graag met u.


Stichting Friese Tjottervloot

Ook de Stichting Friese Tjottervloot (SFT) heeft haar activiteiten. O.a. het ‘Zwerfkamp voor jongeren. Heerlijk om zonder ouders/ grootouders en tussen leeftijdgenoten te zeilen door Friesland in de tjotters van de SFT, veel lol maken en nieuwe leeftijdgenoten leren kennen uit het hele land. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar! Zie voor info www.friesetjottervloot.nl.
De SFT heeft bezoek gehad van Watersport tv. Dit heeft geresulteerd in een prachtige opname. Te zien op deze link:https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4449668/nieuws/holland_vaart_meert_af_bij_friese_tjottervloot.html


Vereniging Schipperkring Rond en Platbodemjachten

De VSRP (Vereniging Schipperkring Rond en Platbodemjachten) kent haar evenementen. O.a. 2024 Zomer Vaar Bijeenkomst in Huizen. Zie voor meer informatie en ticketverkoop www.vsrp.nl.


Nieuwe eigenaar gezocht

Mocht u op zoek zijn naar een nieuw of ander schip? Via de SSRP-website Gezocht: Nieuwe Eigenaar kunt u het aanbod vinden. De jachtwerven Wind en Water in Heeg en Joh. van der Meulen te Sneek geven ook hun aanbod weer.


Gerard ten Cate Lid van Verdienste van KZV Oostergoo

Begin juni j.l. heeft Gerard ten Cate het predicaat ‘Lid van Verdienste van KZV Oostergoo’ ontvangen. De SSRP feliciteert Gerard van harte met deze onderscheiding.


Nieuws Zeilmakerij Molenaar, specialist in zeilen (300 jaar ervaring)

(Advertorial)

Al vanaf de oprichting van ons bedrijf in 1720 maakt Zeilmakerij Molenaar zeilen voor de rond- en platbodems. Vroeger had met alleen beschikking over katoen, tegenwoordig kunnen we kiezen uit vele dacrons met verschillende constructies. Voor elke zeiler het juiste doek: van charterschipper tot wedstrijdzeiler.
Met Zeilmakerij Molenaar merkt u hoe veelzijdig een zeilmaker kan zijn. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 0566 621313 binnen de openingstijden.

                                                               Zeilmakerij Molenaar: Nieuws juni 2024

De voorbereidingen voor Sail2025 zijn gestart

De aangesloten Behoudsorganisaties bij de FVEN komen binnenkort bij de organisatie Sail2025 bijeen. Is uw schip in de categorieën A of B nog niet ingeschreven in het RVEN? Neemt u dan contact op met de stamboekbeheerder Jan Eissens. Hij zet dit proces vervolgens in gang, waardoor deelname aan Sail2025 voor u mogelijk is.


De opening van dit jubileumjaar is op 23 mei jl. gestart in Den Haag. Een rondvaart op de Terra Nova waarna een feestelijk onthaal met de Serenadeboot van Reinier Sijpkens aan de Dunne Bierkade bij het buitenmuseum. De mastenpolka op de muzikale klanken van ‘Hoist the colours’ was een hoogtepunt voor de genodigden en belangstellenden op de wal.
Na een toespraak van voorzitter Rolf van der Mark werd het eerste exemplaar van het jubileumboek ’s Zomers geen spinazie’ geschreven door Suzanna Markusse overhandigd aan Ria Geluk (medeoprichter Watersnoodmuseum en voormalig voorzitter St.Behoud Hoogaars SBH).
Vanaf 6 juli start de ‘Erfgoed Tour’ met een tocht van ruim 1000 km vanuit Middelburg via alle provincies om op 18 augustus te finishen in Hasselt.

U ziet het er is genoeg te zien en te varen de komende maanden met het Varend Erfgoed in Nederland. Het bestuur SSRP wenst u een mooie en zonnige (zeil)zomer toe!


Terug naar overzicht