Van Waningprijs 2024 toegekend aan Arthur van ‘t Hof

13 april 2024

De Van Waning Prijs is in 1966 ingesteld door wijlen ons ere-bestuurslid de heer C.J.W. van Waning. De prijs wordt als wisselprijs toegekend aan degene die een bijzondere prestatie heeft geleverd met betrekking tot de organisatie of geschiedschrijving van evenementen van de Stichting. Na 2010 wordt deze prijs uitgereikt aan personen en organisaties, die een grote inzet tonen bij het in stand houden van de vloot Ronde en Platbodemjachten en daarbij ook de presentatie en geschiedschrijving hoog in het vaandel hebben staan.

Het bestuur van de Stichting Ronde en Platbodemjachten (SSRP) heeft besloten de Van Waning Prijs 2024 tijdens de Voorjaarsbijeenkomst in het Hotel Restaurant Oostergoo in Grouw op zaterdag 13 april uit te reiken aan:

Arthur van ‘t Hof

Arthur van 't Hof krijgt de prijs uitgereikt uit handen van de voorzitter van de SSRP, Ineke Verkaaik-Hogervorst (foto Simon Bleeker)
Arthur van 't Hof krijgt de prijs uitgereikt uit handen van de voorzitter van de SSRP, Ineke Verkaaik-Hogervorst (foto Simon Bleeker)

Op grond van de volgende overwegingen

Al heel jong was Arthur bezig met kleine bootjes. Het moest steeds sneller en hij eindigde als wedstrijdzeilende Hornet-zeiler. Nadat er drie dochters geboren waren in het gezin Van ’t Hof, kocht hij weer een nieuw schip om zijn kinderen de liefde voor het zeilen bij te brengen. Het gezin is nu neergestreken in Zierikzee en daar geeft Arthur in de zomer zeilles aan verschillende kinderen in Optimistjes.
Na zijn middelbare school studeerde Arthur van 1984 tot 1991 Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al tijdens zijn studie zeilde hij in de vakanties als beginnend zeilmaat op een van de grootste zeilklippers en voer hij op IJsselmeer en Wadden. Daar maakte hij al kennis met Spiegel der Zeilvaart. De economie trok aan en bij De Waterkampioen werd Arthur in 1994 aangenomen als redacteur. Elke 14 dagen moest er weer een nummer worden afgerond! Na vijf jaar werd hij bij Pelican magazines hoofdverantwoordelijk voor het magazine Nautique. Toen hij in 2012 hoorde dat Wim de Bruijn naar een opvolger zocht, zou een jongensdroom in vervulling gaan als hem dat ging lukken. De keuze viel inderdaad op Arthur en er brak een periode van inwerken aan, tot in begin 2013 Arthur zich uitgever en hoofdredacteur kon noemen van de Spiegel. Ruim tien jaar later is Arthur volledig ingewerkt.
Toen Wim in 2019 een artikel schreef over de snelle Hoogaars 'Pijp Toeback', ging hij met zijn vrouw Sterre in Lillo aan de Schelde het jacht bekijken. De koop was snel gesloten en het gezin kon platbodemzeilen! Het idee bij de aankoop was ook dat het jacht zou zorgen voor nieuwe kopij over restauratie en onderhoud. Daar hebben de Spiegellezers al veel over kunnen lezen en dat gaat nog wel een tijdje door. Het is te prijzen dat Arthur met zijn deskundige medewerkers de kwaliteit van de Spiegel in de afgelopen tien jaar hoog heeft weten te behouden. Hij hoopt over een paar jaar met ons het 50-jarige bestaan van de Spiegel te kunnen vieren!

Aldus vastgesteld in de vergadering van het bestuur van de Stichting Ronde en Platbodemjachten in december 2023. Uitgereikt op 13 april 2024.


Terug naar vorige pagina